Workshop ‘Stretchen & Benenmassage’

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is de workshop van 24 oktober geannuleerd. Deelnemers hebben een email ontvangen. De eerstvolgende workshop wordt georganiseerd <datum onbekend>
Van 10:00 uur tot 13:00 uur bij de Paardenschuur Ruitersport in Amerongen. Je investering is 49 euro, incl. BTW. LET OP: het is niet mogelijk om je eigen paard mee te nemen. We leren genoeg op de oefenpaarden om zelf thuis verder te oefenen!

In de Workshop ‘Stretchen en Benenmassage’ starten we met een korte theoriepresentatie. Maar al snel vertrekken we naar de paarden om aan de slag te gaan. We beginnen met het beoordelen van het exterieur en bespiering van de paarden om ze daarna in stap te bekijken. Zo hebben we al een idee van de sterke en minder sterke punten van het paard. Dan nemen we een aantal massagetechnieken voor de schouder en de achterhand door. Om vervolgens verder te gaan met de benenmassage. Hiermee brengen we de bloedcirculatie weer op gang en worden afvalstoffen weer beter afgevoerd en kunnen we van start met de stretchoefeningen.

Stretchen

We beginnen met het stretchen van allevier de benen. Dit zijn zowel passieve stretches (door ons uitgevoerd) als actieve stretches (het paard bepaalt tot hoever hij kan). Hiermee stretchen we vele spieren die aan de benen hechten.

Ook doen we een paar kleine balansoefeningen. Aan het eind van de workshop laten we de paarden stretchen met voer. Een echte beloning voor hun geduld tijdens de workshop! We Laten de paarden actieve stretches doen om de bovenlijn te rekken, de onderlijn aan te spannen en links en rechts op te rekken. Dit geeft veel informatie over de soepelheid van het paard en eventuele scheefheden worden duidelijk zichtbaar.

Wat levert de workshop jou op?

  • Je krijgt de sheets van de presentatie.
  • Je leert een stappenplan om je paard te stretchen.
  • Je krijgt duidelijke handvatten om thuis met je eigen paard te oefenen.
  • Koffie/thee en wat lekkers.
  • Een digitaal werkboek waarin je alles dat je geleerd hebt, terug kunt vinden.
  • Een goodiebag van de Paardenschuur Ruitersport.
  • Veel gezelligheid tussen andere paardenliefhebbers!

LET OP: Het is niet mogelijk om je eigen paard mee te nemen. We hebben genoeg oefenpaarden en pony’s om de geleerde technieken thuis op je paard toe te passen.

Locatie en aanmelden

De Paardenschuur Ruitersport
Amerongerwetering 28
3958 MD Amerongen

MELD JE AUB NIET AAN TOT ER EEN NIEUWE DATUM BEKEND IS

JA IK MELD ME GRAAG AAN

Zelf een workshop organiseren?
Het is uiteraard ook mogelijk om de workshop bij jou op locatie te geven.
Vul hieronder je gegevens in en ontvang de uitgebreide informatie.

Ja, ik ontvang graag meer informatie...

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.