Workshop Stretchen & Benenmassage

 

De eerstvolgende workshop vindt plaats op zondag 1 december a.s. Van 10:00 uur tot 14:00 uur op manege Blauwendraad in Rhenen. Je investering is 45 euro, incl. BTW. LET OP: het is beperkt mogelijk om je eigen paard mee te nemen tegen een kleine toeslag. We leren genoeg op de oefenpaarden om zelf thuis verder te oefenen!

 

In de Workshop ‘Stretchen en Beenmassage’ starten we met een korte theoriepresentatie. Maar al snel vertrekken we naar de stallen om aan de slag te gaan. We beginnen met een aantal massagetechnieken voor de schouder en de achterhand. Om vervolgens verder te gaan met de benenmassage. Hiermee brengen we de bloedcirculatie weer op gang en worden afvalstoffen weer beter afgevoerd.

Stretchen

We beginnen met het stretchen van allevier de benen. Dit zijn zowel passieve stretches (door ons uitgevoerd) als actieve stretches (het paard bepaalt tot hoever hij kan). Hiermee stretchen we vele spieren die aan de benen hechten.

Aan het eind van de workshop laten we de paarden stretchen met voer. Een echte beloning voor hun geduld tijdens de workshop! We Laten de paarden actieve stretches doen om de bovenlijn te rekken, de onderlijn aan te spannen en links en rechts op te rekken. Dit geeft veel informatie over de soepelheid van het paard en eventuele scheefheden worden duidelijk zichtbaar.

Wat levert de workshop jou op?

  • Je krijgt de sheets van de presentatie.
  • Je leert een stappenplan om je paard te stretchen.
  • Je krijgt duidelijke handvatten om thuis met je eigen paard te oefenen.
  • Een gezellige lunch.
  • Een leerzame dag!

LET OP: Het is beperkt mogelijk om je eigen paard mee te nemen, dan geldt een kleine toeslag. Stuur mij dan een e-mail voor meer informatie. We hebben genoeg oefenpaarden en pony’s om de geleerde technieken thuis op je paard toe te passen.

Deze workshop geef ik ook bij jou op locatie. Neem vrijblijvend contact met mij op of meld je aan via onderstaande button:

JA IK MELD ME GRAAG AAN