Regelmatig verzorg ik clinics en workshops voor paarden en ruiters. Zowel voor grote als kleinere groepen.  Enkele clinics zijn ook geschikt voor individuele combinatie.

Masseren kun je leren Zou jij graag zelf je paard soepel willen houden? Volg dan de workshop Masseren kun je leren. Tijdens deze workshop paardenmassage leer je basistechnieken waarmee je aan het eind van de dag je paard grotendeels zelf kunt masseren.

Lees Meer

Stretchen en Benenmassage In de workshop Stretchen en Benenmassage beginnen we met een aantal massagetechnieken voor de schouder en de achterhand. Om vervolgens verder te gaan met de benenmassage. Hiermee brengen we de bloedcirculatie weer op gang en worden afvalstoffen weer beter afgevoerd. Daarna stretchen we de benen én het lichaam van het paard. 

Lees Meer

Training en paardenmassage 
In deze masterclass gaan we in op de combinatie van het rijden en de soepelheid van het paard met behulp van paardenmassage. Wil jij dat jouw paard soepel is en de oefeningen die je vraagt daadwerkelijk kan uitvoeren? En wil jij die oefeningen op de juiste manier rijden? Dan is dit de perfecte clinic voor jou. 

Lees Meer

Trainen tot een soepel paard Wil jij wel eens weten welke oefeningen jouw paard soepeler kunnen maken? Een frisse blik op je huidige training? Dan is deze clinic iets voor jou! De clinic geef ik op locatie, jij en je stalgenoten kunnen per tweetallen driekwartier lessen met de focus aan het werken aan de soepelheid van je paard. Uiteraard zijn dat oefeningen die de basis van je paard verbeteren én leiden tot verbetering van je wedstrijdoefeningen 

Lees Meer

“Wij hebben een leuke en leerzame workshopdag gehad waarbij we het begin van paardenmassage hebben geleerd. Er was oog voor het dierenwelzijn en ruim voldoende tijd voor vragen.”

Petra de Jong

“Heel leerzaam, leuke en goede manier om anders met je paard om te gaan en te leren kennen. Aanrader!”

Lucienne