Masseren Kun Je Leren!

Nieuwe datum: 2 december 2018:

Tijden 10:00 uur tot 15.00 uur
Locatie: manege Blauwendraad Rhenen.
Kosten: 50 euro pp
Het is eventueel mogelijk om je eigen paard mee te nemen, maar we hebben voldoende oefenpaarden om te oefenen.

Geef je op of stel je vragen via info@hetsoepelepaard.nl

Zou jij graag zelf je paard soepel willen houden? Volg dan de workshop Masseren kun je leren. Tijdens deze workshop paardenmassage leer je basistechnieken waarmee je aan het eind van de workshop je paard grotendeels zelf kunt masseren. Zo kun je je eigen paard soepel houden én eerder spierproblemen signaleren, zodat je op tijd een professional kan inschakelen.

 

Masseren Kun Je Leren!

Workshop paardenmassageLijkt het je leuk  een dag te besteden aan het leren masseren van je paard én wat meer te begrijpen van de anatomie en de werking van de spieren? Dan is deze workshop ideaal voor jou.

In deze workshop behandelen we globaal de anatomie van het paard, om daarna de geleerde theorie te vertalen naar eenvoudige massagetechnieken waarmee je je paard zelf kunt ondersteunen.

Na een korte presentatie over de anatomie van het paard, de inwerking van de ruiter en het effect van massage gaan jullie zelf in groepjes een aantal eenvoudige massagetechnieken oefenen. Als jullie die enigszins in de vingers hebben, zullen we een aantal paarden beoordelen op exterieur en bespiering. Je leert voelen of een spier gespannen is of juist niet. Vervolgens ga je met je groepje bekijken welke spieren je dan zou masseren.

Je mag je eigen paard meenemen, maar het hoeft niet! Na afloop beoordeel ik de paarden zelf nog en geef advies mee voor je training.

Uiteraard vervangen de technieken die je leert niet de massage die jouw paardenfysiotherapeut of paardensportmasseur je paard geeft. Maar je kunt wel een heel eind ondersteunen in het soepel houden van jouw paard.

Deze workshop kan ik ook op locatie geven zodat jij en je stalgenoten heel gericht je eigen paard leren masseren.

 

Ja, ik meld me graag aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *