Masseren kun je leren

Zou jij graag zelf je paard soepel willen houden? Volg dan de workshop Masseren kun je leren. Tijdens deze workshop paardenmassage leer je basistechnieken waarmee je aan het eind van de workshop je paard zelf kunt masseren. Zo kun je je eigen paard soepel houden én eerder spierproblemen signaleren.

Wat houdt de workshop ‘Masseren kun je leren’ in?

In deze workshop behandelen we globaal de anatomie van het paard, om daarna de geleerde theorie te vertalen naar eenvoudige massagetechnieken waarmee je je paard zelf kunt ondersteunen.

Na een korte theoriepresentatie ga je zelf in groepjes een aantal basis massagetechnieken oefenen. Als jullie die enigszins in de vingers hebben, zullen we een aantal paarden beoordelen op exterieur en bespiering. Je leert voelen of een spier gespannen is of juist niet. Vervolgens bekijken jullie welke spieren je dan zou masseren.
We maken gebruik van de paarden van de accommodatie waar de workshop plaatsvindt.

Deze workshop is bedoeld om jou basistechnieken van de massage te leren. Door je paard regelmatig te masseren, hou je hem soepel en signaleer je eerder problemen. Uiteraard vervangt jouw massage niet de massage van een gediplomeerd sportmasseur of fysiotherapeut.

Wat levert de workshop je op?

  • De sheets uit de presentatie.
  • Kennis over de basisanatomie van het paard.
  • Inzicht in het exterieur en beweging van het paard.
  • Inzicht in spieropbouw van het paard.
  • Je leert basistechnieken masseren die je kunt toepassen op je eigen paard.
  • Koffie/thee bij aankomst
  • Lunch
  • Een digitaal werkboek waarin je alles wat je geleerd hebt terug kunt lezen.
  • Een leerzame en gezellige dag!

Jouw investering

Deze uitgebreide en unieke eendaagse workshop, waarin je direct toepasbare technieken leert, kost 59 euro inclusief BTW.

Datum en locatie

Op zaterdag 26 september is de eerstvolgende workshop. Ik organiseer deze samen met de Paardenschuur Ruitersport in Amerongen. Een prachtige winkel, met theorieruimte, grote buitenbak en binnenbak waar we alle ruimte hebben om te oefenen. Je ontvangt een leuke goodie bag van de winkel!

De Paardenschuur
Amerongerwetering 28
3958 MD Amerongen
Tijd: van 10.00 – 15.00 uur

De workshop is vol. Je kunt je helaas niet meer inschrijven. Er is nog wel plek in de workshop Benenmassage & stretchen op 24 oktober.

JA IK MELD ME GRAAG AAN

Uiteraard nemen we de geldende corona maatregelen in acht.  

LET OP: Het is niet mogelijk om je eigen paard mee te nemen. We hebben genoeg oefenpaarden en pony’s om de geleerde technieken thuis op je paard toe te passen..

Zelf een workshop organiseren?
Het is uiteraard ook mogelijk om de workshop bij jou op locatie te geven.
Vul hieronder je gegevens in en ontvang de uitgebreide informatie.

Ja, ik ontvang graag meer informatie...

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.