Anatomie en massage

Leer hoe je paard in elkaar zit en ondersteun je paard met massage

 

Om je paard goed te kunnen trainen is enige kennis van de anatomie van het paard een vereiste. Zowel bij de training aan de hand als op het paard is het handig als je weet hoe hij in elkaar zit. Je kunt hem dan namelijk het beste helpen een oefening goed uit te voeren, of begrijpen waarom hij (nog) moeite heeft met een andere oefening.

workshop anatomie

Basisanatomie paard
Deze workshop bestaat uit een deel theorie en een groot deel praktijk. In het theoriegedeelte komen de belangrijkste ‘onderdelen’ van het paard aan bod. Vervolgens gaan we in het praktijkgedeelte aan de slag met een aantal paarden. In een groepje teken je met krijt de belangrijkste structuren in (op het paard). Zo worden de belangrijkste botstukken en spieren van het paard zichtbaar aan de buitenkant.

PaardenmassageMasseren kun je leren (3)
Na het anatomiegedeelte en een heerlijke lunch vervolgen we de workshop met het masseren van de paarden. In groepjes gaan we een aantal massagetechnieken oefenen. Als jullie die enigszins in de vingers hebben, beoordelen we paarden op exterieur en bespiering. Je leert voelen of een spier gespannen is of juist niet. Vervolgens ga je met je groepje bepalen welke spieren je zou masseren. Zo kun je je eigen paard ondersteunen én eerder spierproblemen signaleren.

Na een leerzame en gezellige dan evalueren we alles nog even en kan iedereen aan de slag met alle informatie! Deze workshop kan ook op locatie gegeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *