FAQ items aan het laden...

Ik ben Keesje de Hollander, gediplomeerd paardensportmasseur en ORUN dressuurinstructrice niveau 2,3 en 4 (t/m ZZ licht). Ik heb verschillende paarden t/m ZZzwaar niveau mogen opleiden en starten.

Ik heb de volledige opleiding tot paardensportmasseur en equine taping gevolgd en met goed resultaat mijn diploma gehaald bij het Cursuscentrum Barneveld (nu Aeres Barneveld). Jaarlijks volg ik modules en bijscholingen bij verschillende opleidingsinstituten om mijn kennis nog verder uit te breiden. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Paardensportmasseurs Nederland (VPSN) en sta in het register van het Cursuscentrum Barneveld. Ik werk graag samen met osteopaten/chiropractors, zadelmakers en dierenartsen. Ik vind het belangrijk om vanuit verschillende disciplines samenwerken om paarden te verbeteren.
Ik masseer paarden uit alle sportdisciplines en heb een speciale interesse in dressuurpaarden. De sportmassages geef ik breed van recreatiepaarden tot en met paarden die uitkomen in hogere dressuurklasses, zoals de Subtop, Youngriders en Grandprix.

De combinatie van paardensportmassage en het geven van dressuurinstructie aan enthousiaste wedstrijdruiters geeft mij veel voldoening. Ik heb veel ervaring in het opleiden van jonge en groene paarden. Een duidelijke en consequente basistraining maakt het je op hoger niveau zoveel gemakkelijker!

“Het is mijn missie om paarden en ruiters beter te laten presteren zónder het welzijn van het paard uit het oog te verliezen.”

Regelmatig heb ik paarden op stal gehad die gerevalideerd moesten worden. In samenspraak met dierenartsen en met aangepaste training probeerden we deze weer terug te brengen op het oude niveau. Nu neem ik geen trainingspaarden en/of revalidatiepaarden meer aan, maar ondersteun mijn klanten wel op locatie.

Diploma’s

 • SPORTMASSAGE PAARD module I, II en III – diploma oktober 2012 – cursuscentrum Barneveld
  Aanvullende modules
 • Module Wervels en Gewrichten – Massage Hippique Weert
 • Module Mobiliseren en Stretchen – Massage Hippique Weert
 • Driedaagse Cursus oktober 2018 – Equine taping, de Bascule – olv Dierenarts/chiropractor Jantine Busscher en paardenfysiotherapeut Margriet Koopman
 • KNHS Orun 2, 3 en 4 – Jaarlijks volg ik diverse KNHS bijscholingen om mijn licentie te behouden.

Certificaten

 • Themadag Spierpathologie, oktober 2021, Bartels Horse & Health instituut, olv internisten van de universiteit in Gent.
 • Bijscholing schouder en elleboogproblemen, november 2020 – VPSN, Dierenartsenpraktijk de Lingehoeve
 • Masterclass equine taping, augustus 2020 – Rosanne Tijssen, Equimassage
 • Bijscholing Het Bekken, januari 2020 – VPSN, olv dierenarts Drs. Franklin Lashley van dierenkliniek de Raaphorst.
 • Bijscholing Dissectie van het voorbeen oktober 2019 – VPSN, Dierenartsenpraktijk de Lingehoeve, olv. Katja Winderickx, Henk van der Veen.
 • Driedaagse opleiding maart 2019 – Equine Essentials: Orthopedie, Bartels Instituut, olv. Drs. Frans van Toor dierenarts bij het SMDC in Heesch.
 • Bijscholing februari 2018 – dissectie van de hals – Paardenkliniek Hofma en van Gelder – olv Annemarie van Gelder en Guy Blom.
 • Cursus januari 2018 – chiropractie nader bekeken – Dierenarts/chiropractor Jantine Busscher – De Bascule
 • Bijscholing veel voorkomende blessures en herkenning van pijn – Dierenarts Morgan Lashley – VPSN
 • Nascholing Orthopedie en pathologie van het steun- en bewegingsapparaat en Zoönosen – Aeres Barneveld.
 • Workshop Emmett Techniek – Emmett 4 animals
 • Nascholing massagetechnieken in de Endurance sport – Aeres Barneveld
 • Bijscholing artrose, knie en peesproblemen – dierfysiotherapeut Frans van den Poel – VPSN
 • Bijscholing spierbevangenheid – dierenarts Marc van den Top – VPSN
 • Nascholing paardensportmassage –  preparaten paardenspieren in de snijzaal Universiteit Utrecht – Aeres Barneveld
Lees Meer

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kun je een e-mail sturen naar info@hetsoepelepaard.nlIk probeer e-mails altijd binnen 48 uur te beantwoorden.

Je kunt ook direct bellen naar 06-28108163
, tijdens afspraken ben ik slecht bereikbaar, stuur dan even een whatsapp berichtje eventueel met terugbelverzoek.

NEEM CONTACT OP

Vraag het Keesje

De expert van Het Soepele Paard Keesje geeft antwoord op al je vragen

Over het algemeen is het meest effectief om je paard maandelijks tot 1 keer in de 6 weken los te laten maken door een professional. Masseer je zelf ook je paard? Dan kan het zijn dat de tussenpozen wat langer kunnen zijn.

Dat hangt af van het paard. Gemiddeld duurt een massage driekwartier. Het ene paard heeft niet zoveel gespannen spieren en is snel los. Het andere paard heeft wat langer nodig. Het kan ook zijn dat een paard er na een bepaalde tijd voor dat moment klaar mee is. Dwingen heeft dan geen zin. Een volgende keer gaan we dan weer verder.

Dat verschilt per plek waar de tape is geplakt en vettigheid van de huid. Ik werk met speciale paardentape en vaak een ontvettingsspray. De tape blijft over het algemeen 2 dagen tot ruim een week zitten.

Als je paard zich vasthoudt en daardoor niet lekker kan bewegen, kunnen massages en mobilisatietechnieken zeker helpen. Is je paard kreupel, dan kan een massage niet helpen, maar moet er eerst een dierenarts naar je paard kijken.

Ja dat kan zeker! Ik geef vaak wat tips en oefeningen aan eigenaren mee om hun paard los te maken. Je massage heeft namelijk het meeste effect als je weet wat je aan het doen bent. Je kunt ook een workshop bij mij volgen of de online training aanschaffen, zo kun je altijd weer even terugzien hoe het ook alweer moet!

De vraag is waarom je paard staakt (of ander ongewenst gedrag vertoont). Heeft hij ergens pijn? Ligt het zadel goed? Zomaar wat voorbeelden van vragen die ik zou kunnen stellen. Ik kan wel een consult komen doen. Dan kijk ik naar hoe je paard beweegt op de rechte lijn, de harde volte en de zachte volte. Ik voel het lichaam van je paard af en kijk hoe het zadel ligt. Als ik denk je te kunnen helpen met massages én rijtechnische tips, doen we dat. Vertrouw ik niet, stuur ik je door naar een dierenarts of andere professional.

Nee! Dat is absoluut geen enkel probleem. Ik help iedereen graag om zich te verbeteren. Op ieder niveau! Je bent van harte welkom.

Over het algemeen zijn de workshops geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 13 a 14 jaar oud. Zij kunnen goed meekomen met de groep.

Ik vind het belangrijk dat mensen daadwerkelijk iets leren én dit kunnen toepassen in de praktijk. Ja, je krijgt heel duidelijke technieken waarmee je zelf je paard kunt masseren en je hebt tijdens de workshop voldoende tijd om te oefenen en vragen te stellen. 

Ja! Hartstikke leuk om te doen. Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie!

Nee, ik ben geen opleidingsinstituut. Wel geef ik de eigenaren van wie ik een paard heb gemasseerd tips mee, maar dat is echt ter ondersteuning van hun eigen paard.

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kun je een e-mail sturen naar info@hetsoepelepaard.nlIk probeer e-mails altijd binnen 48 uur te beantwoorden.

Je kunt ook direct bellen naar 06-28108163
, tijdens afspraken ben ik slecht bereikbaar, stuur dan even een whatsapp berichtje eventueel met terugbelverzoek.

NEEM CONTACT OP