Ik ben Keesje de Hollander, gediplomeerd paardensportmasseur en ORUN dressuurinstructrice niveau 2,3 en 4 (t/m ZZ licht). Ik heb verschillende paarden t/m ZZlicht niveau mogen opleiden en starten. Op dit moment rijd ik meerdere paarden en breng deze op wedstrijden op L2, ZZlicht en ZZzwaar niveau uit.

Ik heb de opleiding tot paardensportmasseur gevolgd en mijn diploma gehaald bij het Cursuscentrum Barneveld. Jaarlijks volg ik bijscholingen bij verschillende opleidingsinstituten om mijn kennis nog verder uit te breiden. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Paardensportmasseurs Nederland en sta in het register van het Cursuscentrum Barneveld. Ik werk veel samen met osteopaten, zadelmakers en dierenartsen. Ik vind het belangrijk om vanuit verschillende disciplines samenwerken om paarden te verbeteren.

De combinatie van paardensportmassage en het geven van dressuurinstructie aan enthousiaste ruiters geeft mij veel voldoening. Ik heb veel ervaring in het opleiden van jonge en groene paarden. Een duidelijke en consequente basistraining maakt het je op hoger niveau zoveel gemakkelijker!

“Het is mijn missie om paarden en ruiters beter te laten presteren zónder het welzijn van het paard uit het oog te verliezen.”

Regelmatig heb ik paarden op stal gehad die gerevalideerd moeten worden. In samenspraak met dierenartsen en met aangepaste training proberen we deze weer terug te brengen op het oude niveau. Nu richt ik me vooral nog op het op locatie begeleiden van revaliderende combinaties.

Diploma’s

 • KNHS Orun 2
 • KNHS Orun 3
 • KNHS Orun 4 – Jaarlijks volg ik diverse KNHS bijscholingen om mijn licentie te behouden.
 • SPORTMASSAGE PAARD module I, II en III – diploma oktober 2012 – cursuscentrum Barneveld

Certificaten

 • Driedaagse Cursus maart 2019 – Equine Essentials: Orthopedie, Bartels Instituut, olv. Drs. Frans van Toor dierenarts bij het SMDC in Heesch.
 • Driedaagse Cursus oktober 2018 – Equine taping, de Bascule – olv Dierenarts/chiropractor Jantine Busscher en paardenfysiotherapeut Margriet Koopman
 • Bijscholing februari 2018 – dissectie van de hals – Paardenkliniek Hofma en van Gelder – olv Annemarie van Gelder en Guy Blom.
 • Bijscholing januari 2018 – chiropractie nader bekeken – Dierenarts/chiropractor Jantine Busscher – De Bascule
 • Bijscholing veel voorkomende blessures en herkenning van pijn – Dierenarts Morgan Lashley – VPSN
 • Bijscholing Wervels en Gewrichten – Massage Hippique Weert
 • Bijscholing Mobiliseren en Stretchen – Massage Hippique Weert
 • Bijscholing Orthopedie en pathologie van het steun- en bewegingsapparaat en Zoönosen
 • Workshop Emmett Techniek – Emmett 4 animals
 • Nascholing massagetechnieken in de Endurance sport – cursuscentrum Barneveld
 • Bijscholing artrose, knie en peesproblemen – dierfysiotherapeut Frans van den Poel – VPSN
 • Bijscholing spierbevangenheid – dierenarts Marc van den Top – VPSN
 • Nascholing paardensportmassage – snijzaal Universiteit Utrecht – cursuscentrum Barneveld

Bij vragen of voor het maken van een afspraak kun je een e-mail sturen naar info@hetsoepelepaard.nlIk probeer e-mails altijd binnen 48 uur te beantwoorden.

Je kunt ook direct bellen naar 06-28108163
, tijdens afspraken ben ik slecht bereikbaar, spreek dan mijn voicemail in of stuur een berichtje met terugbelverzoek.

NEEM CONTACT OP