Trainingsweekend

Trainingsweekend dressuur

Hard werken, meer inzicht in het exterieur en de bespiering van je paard of pony, oefeningen voor onder het zadel en op de grond, veel gezelligheid en genieten , en aan het eind van het weekend.  Voel je een enorme verbetering en neem je bakken huiswerk mee naar huis!
En dat allemaal in drie dagen… Ik ga de uitdaging aan, jij ook?

In twee of drie dagen kom je met je paard om dressuurmatig te trainen, op je paard én naast je paard, heel veel te leren en jullie prestaties te verbeteren! Samen bespreken we waar je graag aan wilt werken, waarna we in de les kijken hoe je dat nou verbetert. Niet alleen op rijtechnisch vlak, maar ook kijken we welke oefeningen jouw paard of pony het beste passen. Onder het zadel en op de grond.  Als sportmasseur vind ik het uiteraard belangrijk dat je paard zich goed kan bewegen en los is. Daarom besteed ik ook in mijn lessen aandacht aan het exterieur en de bespiering van jouw paard. Het weekend is geschikt voor ruiters en amazones van ieder niveau en uit iedere discipline die dressuurmatig willen trainen. Dit klinkt toch als een ponykamp 2.0? Wie wil dat nou niet.. Geef je snel op!

 

Ja, ik meld me graag aan

 

Wat gaan we allemaal doen?

De inhoud van de lessen kan verschillen. Je kunt zelf aangeven waar je behoefte aan hebt. We starten altijd met een les waarin ik naar jullie als combinatie kijk en probeer de nageeflijkheid, rechtgerichtheid, losgelatenheid en soepelheid op beide handen van je paard te verbeteren. Andere mogelijkheden zijn:

 • Longeerles, dubbele lijnen
 • Balkjestraining
 • Proefgerichte training
 • Trainen met hartslagmeter
 • Grondwerk
 • Samen met je paard werken aan het ontspannen kunnen rijden op vreemd terrein
 • Of een heerlijke buitenrit als afwisseling!

 

 

Sportmassage

In het weekend is er ook tijd voor ontspanning van je paard. Hij krijgt een sportmassage op één van de dagen, daarbij geef ik een analyse van de spierspanning in relatie tot het rijden en leer je een aantal technieken en oefeningen om je paard te helpen los te blijven.

 

Accommodatie

We maken gebruik van de faciliteiten op manege Blauwendraad in Rhenen. Een fijne accommodatie waar we alle ruimte hebben en waar een gastvrije en gezellige sfeer hangt!
Het ligt in een prachtige omgeving, direct aan het bos.  Je paard kun je stallen in een box met stro of vlas. We kunnen gebruik maken van de buitenbak of een ruime binnenbak én kunnen vanaf de manege meteen het bos in zonder over de weg te moeten.

 

Lijkt het jou leuk om een weekend flink met je paard te trainen én te genieten van de mooie omgeving en een hoop gezelligheid met je collega paardenmeiden en jongens? Geef je dan op voor een driedaags weekend (vrijdag tm zondag)

 

Het driedaagse weekend bestaat uit:

 • 6x les – in de ochtend privéles, in de middag in tweetallen, waarvan in ieder geval 1x les in grondoefeningen. Het is mogelijk om in plaats van een les een keer het bos in te gaan.
 • Sportmassage paard/pony
 • Analyse van de spierspanning van je paard of pony en daarbij tips voor je training.

 

Tweedaags weekend bestaat uit:

 • 4x les in de ochtend privéles, in de middag in tweetallen, waarvan in ieder geval 1x les in grondoefeningen. Het is mogelijk om in plaats van een les een keer het bos in te gaan.
 • Sportmassage paard/pony
 • Analyse van de spierspanning van je paard of pony en daarbij tips voor je training.

 

Stalling, parkeren van je trailer, lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

 

Data

 

11 t/m 13 mei – VOL

6 t/m 8 juli

14 t/m 16 september

 

Wat zijn de kosten?

 

Driedaags trainingsweekend: 365 euro

Tweedaags trainingsweekend 275 euro

Tweedaagse en bijboeken vrijdagmiddag: 335 euro

 

Het is mogelijk om tegen een kleine bijdrage in je eigen tent te kamperen op de manege. Je kunt dan gebruik maken van de badkamer en toilet.

Tevens zijn er diverse B&B’s in de directe omgeving!

 

Heb je er al zin in? Kom je graag een keer een lang weekend dieper op je training ingaan? Een frisse blik van een professionele sportmasseur en dressuurinstructrice? Twijfel niet langer en schrijf je in!

Ik vind het belangrijk om iedereen individueel goed te kunnen begeleiden, waardoor er per weekend maar beperkt plek is.

 

Ja, ik meld me graag aan

 

Lezen hoe de weekenden in 2017 waren? Kijk hier:

April 2017>>
Mei 2017>>
Juni 2017>>
Augustus 2017>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *