Paardensportmassage

paardensportmassage utrechtWe vragen allemaal sportieve prestaties van onze paarden. Om tot goede prestaties te komen kunnen zij veel baat hebben bij paardensportmassage . Je kent het gevoel wel dat je paard wel lekker loopt, maar dat het toch “ergens net niet helemaal lekker zit”. Laat je paard dan eens controleren op spierspanning. Misschien zijn er spiergroepen gespannen waardoor je paard geblokkeerd wordt in zijn bewegingen en pijn ervaart. Paardensportmassage helpt het paard ontspannen, waardoor hij in de training weer fijner loopt.

 

Spierproblemen

Spierproblemen bij het paard ontstaan vaak door een reactie van de spier op overbelasting of door een verrekking. Hierdoor verliest de spier wat van zijn functie. Door toch verder te trainen, kan dit zich ontwikkelen tot een spierprobleem. Dit uit zich in beperkingen in de bewegingsruimte, minder flexibiliteit en/of narrig gedrag bij bepaalde oefeningen. Paardensportmassage kan helpen bij het herstel. Een paard is niet met één behandeling van zijn spierprobleem af. Over het algemeen geldt dat er binnen korte termijn een aantal behandelingen nodig is, waarna overgegaan kan worden op onderhoudsmassages.

Onderhoudsmassage

Een paard hoeft geen spierproblemen te hebben om voor sportmassage in aanmerking te komen. Juist door paarden regelmatig te masseren, blijven ze soepel en ontstaan er minder snel blessures. Doordat het paard soepel blijft, zullen prestaties verbeteren. Paard en ruiter gelukkig, want ook de samenwerking verbetert! Mijn werkgebied is groot. Voor één paard reis ik tot een uur rijden vanaf Houten, provincie Utrecht, maar een locatie die verder verwijderd ligt van Utrecht bezoek ik onder bepaalde voorwaarden ook graag.

paardensportmassage utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *