Om tot goede prestaties te komen kunnen paarden veel baat hebben bij paardenmassage. Je kent het gevoel dat je paard wel lekker loopt, maar dat het toch ‘ergens net niet helemaal lekker zit’. Laat je paard dan eens controleren op spierspanning. Misschien zijn er spiergroepen gespannen, waardoor je paard geblokkeerd wordt in zijn bewegingen en pijn ervaart. Een paardensportmassage, waarbij ik gebruik maak van zowel stevige als zachte technieken én mobilisatietechnieken, maakt de spieren weer los, waardoor het paard in de training weer fijner loopt.

Spierproblemen bij het paard ontstaan vaak door een reactie van de spier op overbelasting of door een verrekking. Hierdoor verliest de spier zijn functie. Door toch verder te trainen, kan dit zich ontwikkelen tot ‘n spierprobleem. Dit uit zich in beperkingen in de bewegingsruimte, minder flexibiliteit en/of narrig gedrag bij bepaalde oefeningen. Paardensportmassage helpt bij het herstel. Een paard is niet met één behandeling van zijn spierprobleem af. Er zijn binnen korte termijn een aantal behandelingen nodig, waarna overgegaan kan worden op onderhoudsmassages.

Een paard hoeft geen spierproblemen te hebben om voor sportmassage in aanmerking te komen. Door paarden regelmatig te masseren, blijven ze soepel en ontstaan er minder snel blessures. Doordat het paard soepel blijft, zullen prestaties verbeteren. Paard en ruiter gelukkig, want ook de samenwerking verbetert! Ik masseer paarden in alle disciplines, van recreatiepaarden tot dressuurpaarden die uitkomen in de hogere klasses zoals subtop, youngriders en grandprix. Mijn werkgebied is groot. Voor één paard reis ik tot driekwartier rijden vanaf Houten, provincie Utrecht, maar een locatie die verder van Houten ligt, bezoek ik vanaf 3 paarden ook graag, óf als de locatie op één van mijn routes ligt.

Equine Taping
Ik gebruik regelmatig tape als een aanvulling op de paardenmassage. De tape voor paarden is zo ontwikkeld dat het goed blijft plakken op de vacht. De tape zorgt ervoor dat de huid (via de haren) iets wordt opgetild. Dit liftende effect zorgt dat de bloedcirculatie en de lymfe afvoer weer op gang komt. Een paard ervaart onmiddelijk verlichting, waardoor hij makkelijker kan bewegen. Doordat de tape een aantal dagen blijft zitten, blijft het lichaam van het paard gestimuleerd worden en heeft de massagebehandeling langer effect!.

“Keesje komt nu bijna 3 jaar bij mijn paard elke 7 weken. Paard heeft artrose en moet goed los blijven in het lijf om geen pijn te krijgen. In de loop van de tijd is minder knelpunten gaan krijgen en heeft Keesje haar goed los gehouden. Helemaal tevreden klant!”

Marjolein van Unen

Keesje is een fijn persoon die op een rustige en ontspannen manier te werk gaat. Bij de eerste afspraak voor een massage kijkt ze je hele paard volledig na en wordt er ook gekeken hoe het paard zich beweegt aan de longeerlijn. Ze legt goed uit wat haar bevindingen zijn en vertelt terwijl ze aan het behandelen is wat ze doet en ervaart. Na de 1e behandeling zag en merkte ik al direct resultaat. Ik ben erg tevreden en raad keesje zeker aan! Ook de workshop paardenmassage is erg leuk en leerzaam om bij haar te volgen.

Roxanne

Keesje legt tijdens de paardensportmassage duidelijk uit wat ze voelt en doet. Is rustig en kundig en weet wat ze doet. Na de behandeling krijg je alles nog eens duidelijk uitgelegd en als het nodig is met oefeningen erbij om je paard los te houden.

Barbara