Stretchen en benenmassage

De eerstvolgende workshop is op 17 februari 2019
Locatie: Manege Blauwendraad Rhenen
Tijd 10.00 tot 13.30 uur.
Kosten zijn 45 euro pp. inclusief koffie, thee en versnaperingen.

Ik heb voldoende oefenpaarden beschikbaar zodat je alles thuis op je eigen paard kunt toepassen. Geef je op of stel je vragen via info@hetsoepelepaard.nl.

 

Op veler verzoek heb ik een workshop naast ‘masseren kun je leren’ ontwikkeld. Veel deelnemers hadden vragen over benenmassage en stretchen van je paard. Een mooie aanvulling op je training en massage, maar teveel om in één workshop te doen. Daarom heb ik een iets kortere workshop ontwikkeld waarin we op deze onderwerpen focussen! Leuk om na ‘Masseren kun je leren’ te doen, maar ook als je nog geen andere workshops hebt gevolgd echt van toegevoegde waarde!
Deze workshop bestaat voor 90% uit praktijkoefeningen.
We starten de workshop wel met kort stukje theorie, maar gaan dan al snel de stallen in!

Paardenbenen masseren

We besteden aandacht aan het masseren van paardenbenen. Je stimuleert hiermee de bloedsomloop in de benen én paarden vinden het heerlijk!

Stretchen van benen en lichaam paard

We gaan verder met het stretchen van de benen. Hierbij besteden we aandacht aan onderwerpen als “wanneer stretch je de benen”, “hoever mag je stretchen?”. En we eindigen de workshop met het actief laten stretchen van de wervelkolom van je paard. De nek, hals en rug van het paard komen aan bod. Dit doen we met wat lekkers, zodat de paarden gemotiveerd worden om zelf hun best te doen. De paarden kunnen hier heel fanatiek van worden, daarom doen we dit als afsluiter!

 

Ja, ik meld me graag aan