Keesje

Sportmasseur voor paardenIk ben Keesje de Hollander, gediplomeerd paardensportmasseur en ORUN dressuurinstructrice niveau 2,3 en 4 (t/m ZZ licht). Ik heb verschillende paarden t/m ZZlicht niveau mogen opleiden en starten. Op dit moment rijd ik meerdere paarden en breng deze op wedstrijden op L2, ZZlicht en ZZzwaar niveau uit.

Ik heb de opleiding tot paardensportmasseur gevolgd en mijn diploma gehaald bij het Cursuscentrum Barneveld. Jaarlijks volg ik bijscholingen bij verschillende opleidingsinstituten om mijn kennis nog verder uit te breiden. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Paardensportmasseurs Nederland en sta in het register van het Cursuscentrum Barneveld. Ik werk veel samen met osteopaten, zadelmakers en dierenartsen. Ik vind het belangrijk om vanuit verschillende disciplines samenwerken om paarden te verbeteren.

De combinatie van paardensportmassage en het geven van dressuurinstructie aan enthousiaste ruiters geeft mij veel voldoening. Ik heb veel ervaring in het opleiden van jonge en groene paarden. Een duidelijke en consequente basistraining maakt het je op hoger niveau zoveel gemakkelijker! Regelmatig heb ik paarden op stal staan die gerevalideerd moeten worden. In samenspraak met dierenartsen en met aangepaste training proberen we deze weer terug te brengen op het oude niveau. Ik hoop nog veel paarden te kunnen verbeteren en combinaties te begeleiden naar een succesvolle wedstrijd carrière.

Diploma’s
KNHS Orun 2
KNHS Orun 3
KNHS Orun 4 – Jaarlijks volg ik diverse KNHS bijscholingen om mijn licentie te behouden.
Sportmassage paarden module I,II en III – diploma oktober 2012 – cursuscentrum Barneveld

Certificaten

Bijscholing februari 2018 – dissectie van de hals – Paardenkliniek Hofma en van Gelder – olv Annemarie van Gelder en Guy Blom.
Bijscholing januari 2018 – chiropractie nader bekeken – Dierenarts/chiropractor Jantine Busscher – De Bascule
Bijscholing veel voorkomende blessures en herkenning van pijn – Dierenarts Morgan Lashley – VPSN
Bijscholing Wervels en Gewrichten – Massage Hippique Weert
Bijscholing Mobiliseren en Stretchen – Massage Hippique Weert
Bijscholing Orthopedie en pathologie van het steun- en bewegingsapparaat en Zoönosen
Workshop Emmett Techniek – Emmett 4 animals 
Nascholing massagetechnieken in de Endurance sport – cursuscentrum Barneveld
Bijscholing artrose, knie en peesproblemen – dierfysiotherapeut Frans van den Poel – VPSN
Bijscholing spierbevangenheid – dierenarts Marc van den Top – VPSN
Nascholing paardensportmassage – snijzaal Universiteit Utrecht – cursuscentrum Barneveld