Ben jij op zoek naar dressuurinstructie? Wil jij nog beter leren paardrijden? En vind jij het belangrijk om met steeds kleinere hulpen je paard fijn te laten lopen?

Ik besteed in mijn lessen veel aandacht aan: het rechtgerichten, het nageeflijk en losgelaten gaan van het paard. Het kunnen rijden met kleine hulpen. Verbeteren van het paard op alle gebieden. Houding en zit van de ruiter. Proefgericht rijden indien gewenst.

Wil je bij mij lessen volgen? Dan vind ik het belangrijk dat je net als ik enthousiast en gemotiveerd bent en op jouw eigen niveau doelen wilt stellen. Met de tips uit de lessen en jouw nieuwe doelen ga je thuis weer fanatiek aan de slag.

Vraag het Keesje

De expert van Het Soepele Paard Keesje geeft antwoord op al je vragen

Over het algemeen is het meest effectief om je paard maandelijks tot 1 keer in de 6 weken los te laten maken door een professional. Masseer je zelf ook je paard? Dan kan het zijn dat de tussenpozen wat langer kunnen zijn.

Dat hangt af van het paard. Gemiddeld duurt een massage driekwartier tot een uur. Het ene paard heeft niet zoveel gespannen spieren en is snel los. Het andere paard heeft wat langer nodig. Het kan ook zijn dat een paard er na een bepaalde tijd voor dat moment klaar mee is. Dwingen heeft dan geen zin. Een volgende keer gaan we dan weer verder.

Dat verschilt per plek waar de tape is geplakt en vettigheid van de huid. Ik werk met speciale paardentape en vaak een ontvettingsspray. De tape blijft over het algemeen 2 dagen tot ruim een week zitten.

Als je paard zich vasthoudt en daardoor niet lekker kan bewegen, kunnen massages en mobilisatietechnieken zeker helpen. Is je paard kreupel, dan kan een massage niet helpen, maar moet er eerst een dierenarts naar je paard kijken.

Ja dat kan zeker! Ik geef vaak wat tips en oefeningen aan eigenaren mee om hun paard los te maken. Je massage heeft namelijk het meeste effect als je weet wat je aan het doen bent. Je kunt ook een workshop bij mij volgen of de online training aanschaffen, zo kun je altijd weer even terugzien hoe het ook alweer moet!

De vraag is waarom je paard staakt (of ander ongewenst gedrag vertoont). Heeft hij ergens pijn? Ligt het zadel goed? Zomaar wat voorbeelden van vragen die ik zou kunnen stellen. Ik kan wel een consult komen doen. Dan kijk ik naar hoe je paard beweegt op de rechte lijn, de harde volte en de zachte volte. Ik voel het lichaam van je paard af en kijk hoe het zadel ligt. Als ik denk je te kunnen helpen met massages én rijtechnische tips, doen we dat. Vertrouw ik niet, stuur ik je door naar een dierenarts of andere professional.

Nee! Dat is absoluut geen enkel probleem. Ik help iedereen graag om zich te verbeteren. Op ieder niveau! Je bent van harte welkom.

Over het algemeen zijn de workshops geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 13 a 14 jaar oud. Zij kunnen goed meekomen met de groep.

Ik vind het belangrijk dat mensen daadwerkelijk iets leren én dit kunnen toepassen in de praktijk. Ja, je krijgt heel duidelijke technieken waarmee je zelf je paard kunt masseren en je hebt tijdens de workshop voldoende tijd om te oefenen en vragen te stellen. 

Ja! Hartstikke leuk om te doen. Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie!

Nee, ik ben geen opleidingsinstituut. Wel geef ik de eigenaren van wie ik een paard heb gemasseerd tips mee, maar dat is echt ter ondersteuning van hun eigen paard.

“Keesje is een fijn persoon die op een rustige en ontspannen manier te werk gaat. Bij de 1e afspraak voor een massage kijkt ze je hele paard volledig na en wordt er ook gekeken hoe het paard zich beweegt aan de longeerlijn. Ze legt goed uit wat haar bevindingen zijn en vertelt terwijl ze aan het behandelen is wat ze doet en ervaart. Na de 1e behandeling zag en merkte ik al direct resultaat. Ik ben erg tevreden en raad keesje zeker aan! Ook de workshop paardemassage is erg leuk en leerzaam om bij haar te volgen.”
Roxanne
“Intussen heb ik alweer een paar jaar les van Keesje. Keesje is een rustig en betrouwbaar persoon. Ze geeft op een hele vriendelijke, maar ook duidelijke manier instructies. Daarnaast luistert naar jou als amazone en observeert je paard, ze kijkt dus echt naar het totaal plaatje. Ook organiseert ze trainingsweekenden en massageworkshops, een hele fijne aanvulling op de lessen. Kortom, Keesje is meer dan een ‘gewone‘ instructrice , ze is ook mijn coach! Bedankt Keesje voor alles tot nu toe en dat er nog maar mooie momenten (en prestaties) mogen volgen!”
Juliette
“De grootte van de groep van de workshop masseren kun je leren was prima en de benadering toch heel persoonlijk. De uitleg  was duidelijk. Borstspieren van mijn paard leken wat strak en weinig bespiering onder de schoft. Hoop dat te kunnen verbeteren. Ik kijk al uit naar de workshop stretchen en beenmassage in februari!”
Silvana