Masseren kun je leren

**Deze workshop is vol** Hou de website en facebookpagina in de gaten voor nieuwe data! De eerstvolgende workshop is op locatie in Schalkwijk (Utrecht) op 18 november 2017 van 10.00 tot 14.30 uur. Kosten zijn 45 euro pp. inclusief lunch. Het is beperkt mogelijk om je paard mee te nemen, maar het is niet nodig. Ik heb voldoende oefenpaarden beschikbaar zodat je alles thuis op je eigen paard kunt toepassen. Geef je op of stel je vragen via info@hetsoepelepaard.nl.

Zou jij graag zelf je paard soepel willen houden? Volg dan de workshop Masseren kun je leren. Tijdens deze workshop paardenmassage leer je basistechnieken waarmee je aan het eind van de workshop je paard grotendeels zelf kunt masseren. Zo kun je je eigen paard soepel houden én eerder spierproblemen signaleren, zodat je op tijd een professional kan inschakelen.

Masseren kun je leren 

Workshop paardenmassageLijkt het je leuk  een dag te besteden aan het leren masseren van je paard én wat meer te begrijpen van de anatomie en de werking van de spieren? Dan is deze workshop ideaal voor jou.

In deze workshop behandelen we globaal de anatomie van het paard, om daarna de geleerde theorie te vertalen naar eenvoudige massagetechnieken waarmee je je paard zelf kunt ondersteunen.

Na een korte presentatie over de anatomie van het paard, de inwerking van de ruiter en het effect van massage gaan jullie zelf in groepjes een aantal eenvoudige massagetechnieken oefenen. Als jullie die enigszins in de vingers hebben, zullen we een aantal paarden beoordelen op exterieur en bespiering. Je leert voelen of een spier gespannen is of juist niet. Vervolgens ga je met je groepje bekijken welke spieren je dan zou masseren.

Je mag je eigen paard meenemen, maar het hoeft niet! Na afloop beoordeel ik de paarden zelf nog en geef advies mee voor je training.

Deze workshop kan ik ook op locatie geven zodat jij en je stalgenoten heel gericht je eigen paard leren masseren. Neem voor de tarieven contact met mij op.

Masseren kun je leren (lightversie) ( 2-5 personen)

Deze workshop is geschikt voor kleine groepen paardenliefhebbers die hun eigen paard willen leren masseren. Na een korte uitleg over de anatomie van het paard gaan we direct over tot de praktijk. Jullie beoordelen de paarden op exterieur en bespiering. Daarna gaan jullie aan de slag met basistechnieken om je paard soepel te kunnen houden. Ook na afloop van deze workshop geef ik advies mee voor je training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *