Masseren kun je leren deel 2

De eerstvolgende workshop is op Stal Knaap in Schalkwijk (Utrecht) op 9 december 2017 van 10.00 tot 13.00 uur. Kosten zijn 40 euro pp. inclusief koffie, thee en versnaperingen. Het is beperkt mogelijk om je paard mee te nemen, maar het is niet nodig. Ik heb voldoende oefenpaarden beschikbaar zodat je alles thuis op je eigen paard kunt toepassen. Geef je op of stel je vragen via info@hetsoepelepaard.nl.

<Nieuw!> Op veler verzoek heb ik een vervolgworkshop je paard masseren kun je leren ontwikkeld. Heb je de eerste workshop bij mij gevolgd? Of heb je de workshop Anatomie en Massage bij mij gevolgd? Dan kun je meedoen! Heb ik de eerste workshop bij jou op stal gegeven? Dan kunnen we deze ook inplannen.
Deze workshop bestaat voor 90% uit praktijkoefeningen.
We starten de workshop wel met kort stukje theorie, maar gaan dan al snel de massagetechnieken die we vorige keer hebben gedaan, herhalen.

Paardenbenen masseren

We besteden aandacht aan het masseren van paardenbenen. Je stimuleert hiermee de bloedsomloop in de benen én paarden vinden het heerlijk!

Stretchen van benen en lichaam paard

We gaan verder met het stretchen van de benen. Hierbij besteden we aandacht aan onderwerpen als “wanneer stretch je de benen”, “hoever mag je stretchen?”. En we eindigen de workshop met het actief laten stretchen van nek, hals en rug van het paard met snoepjes. De paarden kunnen hier heel fanatiek van worden, daarom doen we dit als afsluiter!